Het leven en spreekwoordelijke zegswijzen

Met vallen en opstaan, de hond in de pot vinden, water naar zee dragen, een oogje in het zeil houden.

Spreekwoorden en gezegden nemen al eeuwenlang een belangrijke plaats in binnen onze taal. Wij hechten veel waarde aan deze beeldende, kleurrijke en vaak humoristische zegswijzen. We treffen ze dan ook niet alleen aan in boeken, maar ook in het werk van beroemde kunstenaars, in gebruiksvoorwerpen, in advertenties en theatervoorstellingen. Maar los van deze onderwerpen gebruiken we zoveel van deze spreekwoorden in het dagelijks leven. Om situaties te omschrijven, te bevatten of de ernst ervan te neutraliseren.

Het gezegde ‘Met vallen en opstaan’ heeft in mijn leven tot op heden erg centraal gestaan en voor mij is het ook een erg krachtig gezegde: NIETS gaat zonder vallen, zolang je er maar van leert zodat het spreekwoordelijk gezegde ‘een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen’ je niet gaat achtervolgen …

Met deze blog zal ik jullie door middel van spreekwoordelijke gezegdes op de hoogte houden van hetgeen mij bezig houd. Qua leven, leren en werk. Klik op de RSS Feed om standaard de nieuwe posts binnen te krijgen. En adviezen, comments, vragen etc zijn meer dan welkom!

R.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s