Jezelf ontwikkelen en volwassen worden

Al doende leert men

Brief aan mijzelf.

Ik lees je verhalen en ik moet om je lachen. Zo wijs op papier, zo onzeker in je hart. Je verschool je achter je kaarsrechte rug, je mooie woorden en je glimlach. Zolang de buitenwereld maar dacht dat je gelukkig was, dan dacht je dat ook te zijn. Maar je voelde je alleen, je was doelloos en belande continue in situaties die niet goed voor je waren. Je wou je grenzen verleggen, de wereld verkennen en een ander worden dan wie je was.

En met het willen worden van een ander raakte je jezelf meer en meer kwijt. Het scheelde dat je al niet wist wie je was, daardoor duurde het wat langer voordat je dit door had. Je dacht dat je jouw leven in eigen beheer had maar als je eerlijk naar jezelf kijkt dan weet je dat je toen nog steeds op de vlucht was. Op de vlucht voor al je demonen omdat je er nog niet aan toe was deze recht in de ogen aan te kijken. Je wou sterk zijn, vrolijk zijn, optimistisch en oprecht zijn, maar je was het niet. Je kon het niet. Je durfde het niet.

Vervolgens ging je onderuit. En hard ook. Maar dat had je nodig om eerlijk naar jezelf te gaan kijken en je af te vragen wat het nou precies was wat je nodig had. En toen moest je voor jezelf toegeven dat het niet de materiele dingen waren waar je zo’n behoefte aan had, maar je wou terug naar de basis: plezier hebben in je werk, plezier hebben in je leven, warmte en liefde om je heen en vooral de rust vinden in jezelf die je nooit hebt gehad.

Love yourselfJouw leven werd er echter niet rustiger op. Rust is nooit jouw sterke kant geweest: alles wat je wou, dat wou je gisteren. Vanaf het moment dat je voor jezelf hebt gekozen is je leven juist in een sneltreinvaart gegaan: een huis voor jezelf, toen een geweldige man naast je zij en inmiddels 2 prachtige kinderen die je hoofd dol maken. En dat alles binnen 4 jaar tijd. Maar die vier jaren zijn de mooiste jaren van je leven tot nu toe. En die rust die je zo graag wou, die begint langzaam zijn weg te banen in je leven en in je hart.

Wat mag je achteraf trots zijn op jezelf. Dat ben ik wel in ieder geval.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s